I perioden 1884 til 1919 var en flok bemærkelsesværdige kvinder med til at bane vejen for det samfund, vi har i dag. De kendte tidens forventninger, kendte de roller og den livsbane, som familien og samfundet havde udstukket for dem, men de blæste det hele et stykke. I stedet spændte de korsettet op, åd af livet i store glubske lunser, tog toget til Paris, fik børn med mænd, de ikke var gift med, forsørgede sig selv for den litteratur, de skrev, og gjorde nøjagtig, som det passede dem.
Kvinderne var ikke bare i opposition til samfundets gældende moral og rigide konventioner, men også til den organiserede kvindebevægelse, der i begyndelsen var både konservativ og moraliserende.
Særligt to tanker var bærende hos kvinderne, der med datidens øjne var for meget: De gik ind for, at kvinder skulle have stemmeret og de insisterede på, at kvinder har en seksualitet. I samtiden var disse tanker så provokerende, at de ikke alene fik størstedelen af samfundet på nakken, men altså også den etablerede kvindebevægelse.
Hør forfatter og journalist Sara Alfort fortælle om tretten rastløse, upassende og lystfyldte kvinder, der fra 1884 til 1919 skubbede til grænserne for, hvad et kvindeliv også kunne være, og dermed banede vejen for det samfund, vi har i dag.
FRA EN ANDEN TID er en samtalerække med forfattere, der ligesom Karen Blixen skriver fra fortiden og ind i nutiden. Fra de mange romaner om historiske personer til slægtskrøniker og medrivende skildringer af fortidens politiske og åndelige dramaer er historiens magiske rum nærværende i samtidens litteratur. Hvilke fortællinger tager form, når man skriver fra en anden tid? Det fortæller forfattere og andre kunstnere om i denne salonrække på Rungstedlund.
Køb billetter og læs mere her