Mød forfatter Thomas Korsgaard i en samtale om, hvorfor visse steder afføder særligt mange gode historier. Om at fortælle for børn og for voksne, realistisk og eventyrligt.
Thomas Korsgaard er en mester i at skrive lokale steder og deres indbyggere frem, så de fremstår både levende og velkendte. Selvom hans karakterer ofte gør sig barske erfaringer, er de skildret i en balancering af indføling og en humor, der først og fremmest udspringer af en særlig lydhørhed over for, hvordan virkelige mennesker faktisk taler, handler og interagerer. I romantrilogien om Tue, der blev hans gennembrud, møder vi en outsider, der forsøger at finde sig til rette i et landligt samfund uden store ressourcer. Nu er han aktuel med hele tre bøger: kortromanen Mente I det om en hadforbrydelse, børnebogen Drengen der gik i et med tapetet med eventyr fra det fiktive samfund Slumrestrup, og i januar 2024 novellesamlingen Snydt ud af næsen, der ligesom romanerne skildrer lokalsamfundets skævheder.
I samtalerækken Medrivende fortællinger møder vi forfattere, der ligesom Blixen bruger fortællingens magi som drivkraft. Den gode historie er i centrum, når vi taler med samtidens bedste storytellers om, hvordan de skruer fortællinger sammen, som vi ikke kan slippe, hvad end det drejer sig om spændingsromaner, tv-serier eller sangskrivning. Vi spørger dem, hvilke fortællere der har inspireret dem og hvornår de ved, at de er på sporet af en historie, der bare må fortælles videre.
Vært for samtalerne er Elisabeth Skou Pedersen.
Sted: Karen Blixen Museum, Rungstedlund
Læs mere og køb billet her