Interessen for menneskets forhold til naturen og det eventyrlige ligger som et spor af brødkrummer igennem Charlotte Weitzes forfatterskab. Med især Den afskyelige fra 2016, Rosarium fra 2021 og den aktuelle roman Ulvemælk fra 2025 har Weitze markeret sig som en forfatter af internationalt format, hvis fortællekunst spænder fra en eventyrlig, folkloristisk tradition til sci-fi og spekulativ fiktion.
Ulvemælk udkom i januar og er både en historisk exofiktion om den virkelige folkemindesamler Evald Tang Kristensen og en spekulativ fremtidsfortælling om et Jylland i 2040, dækket af skov, hvor AI har overtaget forfattergerningen.
Med sin både poetiske, eventyrlige og spændingsdrevne prosa fortæller Weitze en historie om, hvilken plads vi giver naturen og hvad vi mister hvis vi ikke også rummer naturens viltre og dunkle sider. Som uddannet folklorist er Charlotte Weitze også optaget af spørgsmålet om hvordan vi bevarer den menneskelige historiefortælling i en verden hvor kunstig intelligens vinder frem, for som hun siger i et interview med sit forlag Gutkind: ”AI er ved at stjæle vores åndsliv, skaberkraft og troen på, at vi kan noget uden AI. Er vi ved at miste os selv i alt dette?”
I samtalerækken Medrivende fortællinger møder vi forfattere, der ligesom Blixen bruger fortællingens magi som drivkraft. Den gode historie er i centrum, når vi taler med samtidens bedste storytellers om, hvordan de skruer fortællinger sammen, som vi ikke kan slippe. Vi spørger dem, hvilke fortællere der har inspireret dem og hvornår de ved, at de er på sporet af en historie, der bare må fortælles videre.
Læs mere og køb billet her