Hvad vil det sige at høre til på et sted og i et fællesskab? Karen Blixen fandt hjem og samlede mennesker omkring sig både i Afrika og i Danmark. Men netop derfor var ’hjem’ grundlæggende et tvetydigt begreb for hende. I denne salonrække møder vi forfattere der er optagede af, hvordan mennesker både finder og skaber sig steder at høre til. For hvad er forholdet mellem begreber som hjem, familie og fællesskab? Og hvad gør det ved et menneske, når hjem er et tvetydigt eller konfliktfyldt fænomen?
Jens Blendstrups barndomshjem i Risskov har været en uudtømmelig kilde i hans forfatterskab. Blendstrup udsendte i 2004 romanen Gud taler ud, der er et portræt af faren Uffe Blendstrup og opvæksten i huset i Risskov. Bogen blev en bestseller og filmatisereret i 2017. I marts 2025 følger en ny roman om Jens Blenstrups far, Gud bliver til. Det er forhistorien til Gud taler ud og fortællingen om, hvordan en fantasifuld dreng ved navn Uffe Blendstrup i løbet af sine ti år på kostskolen Herlufsholm langsomt kommer til den erkendelse, at han simpelthen er selveste Gud.
Salonrækken tager afsæt i museets udstilling , hvor fotografen Astrid Kruse Jensen bringer os på sporet af nye vinkler af Rungstedlund og afdækker skjulte dimensioner i Karen Blixens kunstnerhjem.
Vært for samtalerne er Elisabeth Skou Pedersen.
Læs mere og køb billet her